Brasserie Buut
Kampweg 22
3941 HH Doorn
www.brasseriebuut.nl
Brasserie Buut
BUUT is gevestigd in een monumentaal kerkgebouw in het hart van de Utrechtse Heuvelrug. Onze eigentijdse Nederlandse keuken (80% NL) bereidt verfijnde gerechten met een eerlijke herkomst. Onder het motto ‘Verreweg het beste van dichtbij’ werken wij aan het verduurzamen van onze bedrijfsactiviteiten én het serveren van heerlijk eten. De seizoenen en onze lokale leveranciers vormen de basis voor de wisselende menukaart. Wij verspreiden hun verhaal en zijn dankbaar voor onze samenwerkingen.
Het menu bestaat uit verrassende plant & land creaties en uit vee & zee gerechten. Achter de schermen proberen we onze impact op het milieu te minimaliseren. Er zijn daarom tientallen geïntegreerde duurzame keuzes doorgevoerd over de gehele breedte van ons bedrijf met behoud van een luxe gevoel voor onze gasten. We zijn trots op onze aansluiting bij organisaties zoals ‘Dutch Cuisine’, ‘Biodiversiteit op je Bord’, my Treats en We’re Smart Radish Leaves.
Waarom deelnemer aan het programma Biodiversiteit op je Bord?
Na vier jaar investeren in verduurzaming zijn we klaar voor aansluiting bij een partij met een landelijk erkent draagvlak. Het voldoen aan de voorwaarden om als ambassadeur aan het programma deel te nemen heeft ons uitgedaagd om nog scherper naar onze werkwijze te kijken. Ook brengt het ons in verbinding met gelijkgestemden en potentiële nieuwe samenwerkingspartners om zo onze doelen nog beter te behalen. Hoewel Biodiversiteit op je bord geen keurmerk is, zien wij aansluiting als een betrouwbare manier om ons naar de buitenwereld te onderscheiden van greenwashing.
Wat heb je gedaan voor de biodiversiteit waarop ben je het meest trots?
We zijn trots op onze brede handelswijze ten aanzien van duurzaam ondernemen. Het stimuleren van biodiversiteit is meer dan alleen werken met biologische producten. Het ecosysteem is weliswaar in de eerste plaats gebaad bij het gebruik van biologische producten, maar ook bij een bewuste omgang met alle factoren daaromheen. Korte transportlijnen, het vermijden van overdaad aan jagen/vissen, bijdragen aan nieuwe aanplant van bomen, het tegengaan van vervuiling door optimaal beheer van eigen reststromen, groene energie, bewuste keuzes t.a.v. non-food etc. Met vallen en opstaan is het gelukt om een verfijnd culinair niveau te combineren met oog voor de wereld in een eigentijdse setting. En voor veel gasten in een betaalbaar segment. We zijn ook trots op ons mooie netwerk en happig op wat ons nog te doen staat.