Driessen Food
Ons familiebedrijf bestaat sinds 1899. Met passie voor ambacht en kwaliteit in vers, is Driessen Food in de loop der tijd uitgegroeid tot leverancier van vier versgroepen. De beste vlees-, vis-, agf- en zuivelproducten kunnen leveren begint bij het vinden van de juiste toeleveranciers. Veehouders, vissers en telers die met liefde aan hun product werken en producenten die hierop aansluiten. Wij laten graag zien waar onze producten vandaan komen. Producten met een verhaal. Daar zijn wij naar op zoek en die versproducten doorlopen bij ons een mooie reis naar de keukens om te belanden in eigentijdse, smaakvolle gerechten.
Van lokaal tot wereldwijd: We werken met vaste leveranciers. Producten die dier–en milieuvriendelijker zijn geproduceerd hebben onze voorkeur. Deze producten krijgen daarom meer aandacht in de communicatie naar onze afnemers.
Waarom partner in het programma Biodiversiteit op je Bord?
Sinds 2008 verdiept Driessen Food zich intensief in de impact van voedselproductie op dierenwelzijn en milieu. Dit heeft geleid tot nauwe samenwerkingen met regionale producenten en het behalen van diverse duurzaamheidskeurmerken. De deelname aan 'Biodiversiteit op je Bord' (BOJB) biedt ons een unieke kans om afnemers te informeren en bewuste keuzes te stimuleren. Door producten aan te bieden die passen binnen de biodiversiteitsgedachte – met én zonder keurmerk – kunnen we bijdragen aan een duurzamere voedselketen. Vooral kleinere producenten, die vaak duurzaam werken zonder keurmerken vanwege de hoge kosten, krijgen via BOJB toch erkenning. Dit maakt het voor onze afnemers makkelijker om te kiezen voor producten die een positieve impact hebben op de biodiversiteit.
Wat heb je gedaan voor de biodiversiteit waarop je het meest trots bent?
De samenwerking met BOJB heeft een nieuwe impuls gebracht aan ons assortiment. Samenwerkingen met producenten uit het verleden zijn weer opgepakt, maar ook hebben we nieuwe lokale producten kunnen toevoegen. Het voelt goed om hier aandacht aan te besteden. We hopen dat op termijn dit assortiment verder kan groeien door toenemende interesse vanuit de gastronomie.