Kasvio
Rijksstraatweg 20
3545 NA Utrecht
www.kasvio.nl
Kasvio
Kasvio — Fins voor herbarium — is een veganistisch ‘casual fine dining’ restaurant dat zorgvuldig gecomponeerde gerechten serveert die van uitgelezen biologische ingrediënten worden gemaakt. Voor ons gaat het verder dan simpelweg niet-veganistische texturen en smaken namaken. Het is onze missie om de relatie van de mens met eten te heroverwegen, heruitvinden en hervormen op basis van onze culinaire herinneringen maar dan getransformeerd tot iets geheel nieuws. Gedreven door onze passie voor hoogwaardig, plantaardig eten halen onze chefs hun inspiratie uit de lokale tuinbouw, bossen en wildplukken, als ook smaken, technieken en ingrediënten uit een scala aan keukentradities.
Waarom deelnemer aan het programma Biodiversiteit op je Bord?
Kasvio wil mensen laten zien dat duurzaam, plantaardig eten ook een spannende culinaire ervaring kan zijn. Wat wij eten heeft een grote impact op het milieu – hoe meer mensen voor plantaardig, biologisch en seizoengebonden eten kiezen, hoe beter wij met z’n allen ervoor kunnen zorgen dat we meer plek en kansen creëren voor biodiversiteit. Als ambassadeur van Biodiversiteit op je Bord hebben wij een voorbeeldfunctie om onze gasten, maar ook andere horecaondernemers te inspireren om bewust keuzes maken die goed zijn voor het planeet en dieren.
Wat heb je gedaan voor de biodiversiteit waarop je het meest trots bent?
Wij kiezen altijd voor biologisch, plantaardig en zoveel mogelijk lokale ingrediënten. Wij zorgen ervoor dat wij nauwelijks voedselverspilling produceren door een vaste menu aan onze gasten te bieden. De alledaagse keuzes die wij maken is waar wij trots op zijn. Mensen komen naar Kasvio en hebben een geweldige ervaring, ze raken geïnspireerd om voor plantaardig en duurzaam eten te kiezen, met kleine stappen maken wij een groot verschil.