Piment Catering
Ampèrestraat 66
1221 GK Hilversum
www.pimentcatering.nl
Piment is een unieke samenwerking van Frédérique Spoel en Jimy Silva de Almeida. Beide zijn gepassioneerd over biologisch en vegetarisch eten met Ingrediënten die duurzaam zijn geproduceerd en bovendien zo veel mogelijk uit de directe omgeving komen. "Er zijn zoveel producenten in de buurt die prachtige, eerlijke producten maken. De uitdrukking 'wat je ver haalt is lekker' gaat bij Piment niet op. Wel van ver komen de recepten, wat dat betreft past de uitdrukking 'the world is our oyster' heel goed behalve dat je de oester zelf niet zult aantreffen bij Piment. Omdat onze keuken is gevestigd op Landgoed de Rading, waar ook de biologische tuinderij LandinZicht zich bevindt, spreekt het voor zich dat al de seizoen groenten rechtstreeks vanaf het land in de gerechten worden verwerkt.
Waarom deelnemer aan het programma Biodiversiteit op je Bord?
We vinden het belangrijk dat de biodiversiteit veel aandacht krijgt. En door met veel ondernemers samen deze visie te delen naar de consumenten wordt het bereik groter. Bovendien vullen de deelnemers elkaar goed aan, producenten van biodiverse producten doen mee aan het programma en die producten worden dan weer door de cateraars en restaurants verwerkt. Met elkaar maken we een mooi compleet plaatje van wat biodiversiteit nou eigenlijk inhoudt en hoe groot en belangrijk dit onderwerp is.
Wat heb je gedaan voor de biodiversiteit waarop ben je het meest trots?
We vertellen onze klanten natuurlijk altijd waarom wij biologische en vegetarische producten zo belangrijk vinden. Daarnaast hebben we door het maken van een documentaire en tentoonstelling over lokale en duurzame voeding al heel wat mensen weten te bereiken en in de nagesprekken met de kijkers altijd hele leuke en open visies over biodiversiteit kunnen delen. We zijn er bovendien trots op dat we in deze lastige tijden voor de horeca toch steeds hebben doorgezet om aan ons ideaalbeeld vast te houden en inmiddels een ruime klantenkring te hebben.