Vroeg

Restaurant Vroeg
Achterdijk 1
3981 HA  Bunnik

www.vroeg.nl

 

Restaurant Vroeg
In een monumentale boerderij uit 1599, in de prachtige landelijke omgeving van Bunnik vlakbij Utrecht, wordt bij Vroeg op ambachtelijke wijze brood gebakken in de eigen bakkerij en worden gerechten geserveerd met de beste ingrediënten van het seizoen. Er wordt zonder poespas gekookt met producten uit de streek. De ambachtelijke bakkerij vormt het hart van de boerderij en het brood, dat iedere dag vers wordt gebakken, vind je in veel gerechten op de kaart terug. Bij Vroeg schuif je aan voor een ontspannen ontbijt, lunch, high-tea, borrel of diner. De hele dag door word je hartelijk ontvangen en verrast met een wisselend menu vol smaakvolle gerechten.

Waarom deelnemer aan het programma Biodiversiteit op je Bord?
Bij Vroeg werken we graag met kwalitatieve producten van boeren uit de buurt. Mensen waarvan we het verhaal kennen en waarvan we de passie voor vakmanschap terug proeven in hun producten. Die relaties, daar zijn we trots en zuinig op. Deze boerenbedrijven kunnen alleen blijven bestaan als we bewust omgaan met ons landschap en een eerlijke prijs betalen voor deze prachtige producten. Daarom is het belangrijk dat we de hele food sector motiveren om de denkwijze te veranderen. Door als Vroeg – met het hele bedrijf - mee te doen aan Biodiversiteit op je Bord willen wij leveranciers, collega’s en gasten inspireren om actief deel te nemen aan de verbetering en verduurzaming van ons voedselsysteem.

Wat heb je gedaan voor de biodiversiteit waarop je het meest trots bent?
Chef Rinus is ambassadeur van Biodiversiteit op je bord. In die rol geeft hij advies en lezingen aan andere food professionals die zich graag bij de beweging willen aansluiten. “In onze keuken bewegen we met de seizoenen mee. Dat zijn niet vier, maar veel meer seizoenen. Door vaker het menu te veranderen is het mogelijk om producten te gebruiken die op dat moment op hun best zijn… ook als de weersomstandigheden onvoorspelbaar zijn en producten eerder beschikbaar zijn of de oogst tegenvalt. Doordat we veel van onze leveranciers persoonlijk kennen is het makkelijk om snel te schakelen”, vertelt Rinus. Op het erf van de boerderij staan sinds dit jaar ook bijenkasten. Een project van Jaap die, naast zijn rol in de technische dienst van Vroeg, zijn talenten als imker ontplooit.  “Op deze manier leveren we als team niet alleen een positieve bijdrage aan de bijenstand, maar geven we ook iemand de kans om een nieuw vak te leren. Voor mij is het fantastisch dat we onze eigen honing van het huis in de gerechten van Vroeg kunnen verwerken en kunnen verkopen in de winkel”, vertelt Rinus trots. “En natuurlijk is het ook belangrijk om ons bedienend personeel goed te begeleiden. Zij kunnen aan tafel de link leggen tussen wat er in de keuken gebeurt en wat er op je bord belandt. Dat verhaal moet je delen om de cirkel rond te maken”.